Architectuur op maat

Building
SVM Bernarduscollege Oudenaarde
2018
Building
Project FM
2011
Building
SVM HEIST OP DEN BERG
2018
Building
OCMW Halle
2017
Building
Project B
2013
Building
BSB
2015
Building
Artevelde Hogeschool
2017
Building
Sportaccommodatie Ternat
2017
Building
Sporthal Zaffelare
2016
Building
SVM SJI BORSBEEK
2017
Building
Project Mouterij
2006
Building
Project VDH
2002
Building
Project TH
2012
Building
LINTER gemeenteschool
2014
Building
Project R
2006
Building
Project A
2002
Building
Project A
2014
Building
Project B
2011
Building
Project S
2010
Building
Project T
2003
Building
Project M
2011
Building
Project V
2012
Building
Project C
2010

Kantoor

Licence to Build Architects - Engineers
Brusselsestraat 28
1750 Lennik
tel. +32 2 521 04 17
fax +32 2 521 62 61
info(at)licencetobuild.be

Locatie en routebeschrijving

Op 15 km van het centrum van Brussel
Op 7 km van de Brusselse ring

Afrit 15a Lennik / Erasmus (niet afrit 15 nemen!)
Aan het eerste rondpunt (Cora) rechtdoor;
Aan het tweede rondpunt (Erasmusziekenhuis) meteen rechtsaf richting Lennik;
Deze weg 7 km volgen tot in het centrum van Sint-Martens-Lennik. U vindt ons aan de linkerkant.

Maatschappelijke zetel

Licence to Build Architects - Engineers BVBVBA
Vaandelstraat 51
1070 Brussel
BTW-nummer: 0886232877
Rekeningnummer: BE04 7340 1954 7731

Multidisciplinair architectenbureau met een frisse en realistische kijk op bouwen

De bouwheer staat daarbij centraal en zijn idee of vraag wordt vanuit een brede dialoog en vanuit de brede ervaring en creativiteit versterkt en beantwoord. De aanpak is plichtsbewust en pragmatisch. Een goede relatie met de bouwheer is essentieel. Een kwalitatief architectuurproject is immers enkel te bereiken vanuit een doordachte, creatieve, open en gedreven verstandhouding tussen het ontwerpteam en de bouwheer. Het evenwicht tussen creativiteit, efficiëntie, goede communicatie en een goede werksfeer wordt bij elk project actief gezocht. Het evenwicht in de structuur van het bureau moet deze aanpak doeltreffend maken. Ervaring wordt gekoppeld aan frisse ideeën, een stevige administratieve onderbouw wordt geflankeerd door de passie voor het bouwen, de sterke persoonlijkheden in een ontwerpteam hebben eveneens hun technische interesse en vakkunde als houvast.

Licence to Build staat ook voor maatwerk. Elk project, groot en klein, is uniek en vraagt enerzijds een specifieke aanpak en wil anderzijds het unieke antwoord zijn op een specifieke vraag.

Architectuur is teamwork.

Jos Leyssens en Geert Van Wesemael vormen samen met een 25 tal enthousiaste medewerkers een hecht team. Een multidisciplinair team met ingenieur-architecten, bouwkundig ingenieurs, architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, meubelontwerpers en administratieve krachten. Elk nieuw project wordt binnen het team aangepakt. Het ontwerp, het budget, de aanbesteding en de uitvoering worden besproken en bediscussieerd. Deze aanpak binnen een divers team geeft de mogelijkheid om elke bouwheer en elk project te omringen met een team van specialisten die samen voor continuiteit en aandacht voor kwaliteit kunnen zorgen.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.

Jos Leyssens kreeg bij het Brusselse studiebureau Groep Structuur, als projectleider en later hoofdprojectleider, vanaf eind jaren '80 de kans om verschillende grote projecten te begeleiden: het Internationaal Congrescentrum ICC (nu Europees Parlement), de Belgacomtorens, de Heizelpaleizen 1 en 12, het auditorium van de Heizel, het waterzuiveringsstation Brussel-Zuid, het universitair ziekenhuis Mont-Godinne van de U.C.L. te Namen.

In 1993 besloot hij een eigen weg in te slaan en werd met twee ingenieur-architecten Licence to Build geboren.

Vanaf de oprichting is het bureau onder leiding van Jos Leyssens en zijn echtgenote Herlinde gestaag gegroeid. Zowel uitdagende nieuwbouw- als verbouwprojecten bleven zich aandienen en het werd noodzakelijk om extra medewerkers aan te trekken. Steeds met een evenwicht tussen jong en oud(er).

Intussen engageerde Jos zich ook intensief voor het beroep. Voor de beroepsvereniging NAV groeide hij van provinciaal bestuurslid en provinciaal voorzitter uit tot nationaal voorzitter. Deze functie  kreeg een einde toen Jos door zijn professionele  collega's tot op de dag van vandaag tot voorzitter van de Orde van Architecten werd verkozen (eerste nationaal, nu provinciaal).

Door het toenemend aantal lopende projecten en de wil tot vernieuwing werd eind 2006 een tandem gevormd met ir.arch. Geert Van Wesemael. Geert was vanaf 2003 als medewerker bij Licence to build gestart en doorgegroeid binnen het bureau. Op 28 december 2006 wordt het bestaande architectenbureau 'interprofessioneel architectenatelier Licence to Build bvba' omgedoopt tot Licence to Build Architects-Engineers bvbvba met Jos en Geert als zaakvoerders.

Deze nieuwe samenwerking was ook meteen de start van heel wat interne bijsturingen om de bouwheer nog professioneler te kunnen bijstaan en om onze visie nog beter tot uitvoering te brengen. Deze vernieuwingen misten hun effect niet. Steeds meer bouwheren vonden de weg naar het bureau en daardoor groeide ook het aantal medewerkers aan tot een 15 tal in 2010.

In 2011 begon het bureau zich vol in te zetten voor openbare aanbestedingen, met administratieve kandidatuurstellingen, maar evenzeer door deel te nemen aan intensieve architectuurwedstrijden.

Voor de wedstrijden binnen de scholenbouw ging het bureau een tijdelijk partnership aan met het gerenommeerde bureau AEDAS uit Londen en werder er een aantal belangrijke wedstrijden gewonnen. Deze samenwerking had dus zowel een positief effect op het werkvolume, als op de werkmethodiek en ontwerpkwaliteit. AEDAS bracht immers heel wat know-how mee.

De voorbije 5 jaar is Licence to Build dan ook uitgegroeid tot een team van een twintigtal personen die met heel wat ervaring tal van projecten in Vlaanderen ontwerpt en begeleidt.

Maar Licence to Build blijft haar roots trouw. Met de grootste zorg en met evenveel plezier en creativiteit worden private woonprojecten uitgewerkt. Een kleine verbouwing of een strakke villa liggen nog dagelijks op de tekenplank. Gewoon omdat we de relatie met iedere bouwheer zo belangrijk vinden.

En Licence to Build blijft verder vernieuwen om steeds beter antwoord te kunnen bieden aan de snel veranderende bouwwereld en de toenemende eisen en wensen van de bouwheer en de overheid.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.