Architectuur op maat


Building
Word jij onze nieuwe collega?
Building
SVM HEIST OP DEN BERG
2018
Building
Twee generaties onder één dak: de kangoeroewoning uitgelicht
Building
Goede akoestiek zorgt voor betere schoolresultaten
Building
Nieuwe indrukwekkende timelapse
Building
LTB goes to CHINA
Building
OCMW Halle
2017
Building
Heilig Hartschool in Heist op rtv
Building
BSB
2015
Building
Licence to Build andermaal in de kijker
Building
DIMENSION
Building
Artevelde Hogeschool
2017
Building
Sportaccommodatie Ternat
2017
Building
Sporthal Zaffelare
2016
Building
BSB krijgt opnieuw media-aandacht
Building
Werffoto's SVM OLV WAREGEM
Building
Kanaal Z uitzending - scholenbouw en modulaire oplossingen
Building
Eerstesteenlegging SVM Vilvoorde Virgo+
Building
Project DP
2012
Building
SVM SJI BORSBEEK
2017
Building
Uitreiking eretekens voor architecten en ingenieur-architecten
Building
Eerste steenlegging Sint Jozefinstituut Borsbeek
Building
Eerstesteenlegging SVM Waregem

kantoor

Licence to Build
Brusselsestraat 28
1750 Lennik
tel. (0032) 02 521 04 17 - (0032) 02 532 25 24
fax (0032) 02 521 62 61
info(at)licencetobuild.be

Locatie en routebeschrijving

Op 15 km van het centrum van Brussel
Op 7 km van de Brusselse ring

Afrit 15a Lennik / Erasmus (niet afrit 15 nemen !)
Aan het eerste rondpunt (Cora) rechtdoor rijden.
Aan het tweede rondpunt (Erasmusziekenhuis) meteen rechts afslaan richting Lennik.
Die baan 7 km volgen tot in het centrum van Sint-Martens-Lennik.

Maatschappelijke zetel

Licence to Build, architects & engineers bvba
Vaandelstraat 51
1070 Brussel
btw: 0886232877
rek. nr: BE 04 7340 1954 7731

Licence to Build staat als multidisciplinair architectenbureau voor een frisse en realistische kijk op het bouwgebeuren. De bouwheer staat daarbij centraal en zijn idee of vraag wordt vanuit een brede dialoog en vanuit de brede ervaring en creativiteit versterkt en beantwoord. De aanpak is plichtsbewust en pragmatisch. Een goede relatie met de bouwheer is essentieel. Een kwalitatief project is immers enkel te bereiken vanuit een doordachte, creatieve, open en gedreven verstandhouding tussen het ontwerpteam en de bouwheer. Het evenwicht tussen creativiteit, efficiëntie, goede communicatie en een goede werksfeer wordt bij elk project actief gezocht. Het evenwicht in de structuur van het bureau moet deze aanpak doeltreffend maken. Ervaring wordt gekoppeld aan frisse ideeën, een stevige administratieve onderbouw wordt geflankeerd door de passie voor het bouwen, de sterke persoonlijkheden in een ontwerpteam hebben eveneens hun technische interesse en vakkunde als houvast.

Licence to Build staat ook voor maatwerk. Elk project, groot en klein, is uniek en vraagt enerzijds een specifieke aanpak en wil anderzijds het unieke antwoord zijn op een specifieke vraag.

Licence to Build is een team, architectuur is teamwork.

Jos Leyssens en Geert Van Wesemael vormen samen met een 25 tal enthousiaste medewerkers een hecht team. Een multidisciplinair team met ingenieur-architecten, bouwkundig ingenieurs, architecten, landschapsarchitecten, interieurarchitecten, meubelontwerpers en administratieve krachten. Elk nieuw project wordt binnen het team aangepakt. Het ontwerp, het budget, de aanbesteding en de uitvoering worden besproken en bediscussieerd. Deze aanpak binnen een divers team geeft de mogelijkheid om elke bouwheer en elk project te omringen met een team van specialisten die samen voor continuiteit en aandacht voor kwaliteit kunnen zorgen.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.

Het bureau is opgericht in 1993 en is deels gegroeid uit het Brusselse studiebureau Groep Structuur. Jos Leyssens werkte daar eerst als projectleider, later kreeg hij als hoofdprojectleider vanaf eind jaren '80 de kans om verschillende grote projecten te begeleiden (het Internationaal Congrescentrum ICC (nu Europees Parlement), de Belgacomtorens, de Heizelpaleizen 1, 12 en het auditorium van de Heizel, het waterzuiveringsstation Brussel-Zuid, het universitair ziekenhuis Mont-Godinne van de U.C.L. te Namen).

In 1993 werd met twee ingenieur-architecten Licence to Build geboren en een reeks diverse projecten werden volledig in eigen beheer gerealiseerd.

Vanaf de oprichting is het bureau onder leiding van Jos Leyssens en zijn echtgenote Herlinde gestaag gegroeid. Zowel uitdagende nieuwbouw als verbouw projecten bleven zich aandienen en het werd noodzakelijk om ook extra medewerkers aan te trekken. Steeds werd getracht om een evenwicht te bekomen tussen jong en oud (er). Intussen engageerde Jos zich ook intensief voor het beroepsleven. Voor de beroepsvereniging NAV groeide hij van provinciaal bestuurslid en provinciaal voorzitter uit tot nationaal voorzitter. Deze functie  kreeg een einde  toen Jos door zijn professionele  collega's tot op de dag van vandaag tot voorzitter van de Orde van Architecten werd verkozen (eerste nationaal, nu provinciaal).

Door de drukke agenda, het toenemend aantal lopende projecten en de noodzaak aan hernieuwing werd eind 2006 een tandem gevormd met ir.arch. Geert Van Wesemael. Geert was vanaf 2003 als medewerker bij Licence to build gestart en doorgegroeid binnen het bureau. Vanaf 28 december 2006 wordt het bestaande architectenbureau 'interprofessioneel architectenatelier Licence to Build bvba' omgevormd tot Licence to Build Architects-Engineers bv bvba met Jos en Geert als zaakvoerders.

Deze nieuwe samenwerking was ook meteen de start van heel wat interne bijsturingen om de bouwheer nog professioneler te kunnen bijstaan en om onze visie nog beter tot uitvoering te brengen.

Een nieuw Logo, een doorgedreven huisstijl en een vernieuwde website moesten ons nog eenduidiger en duidelijker tonen binnen het bouwlandschap. En het gebruik van 3D-ondersteunde ontwerptechnieken moest ons de mogelijkheid geven om nog in nauwer contact met de bouwheer het project vorm te geven.

Deze vernieuwingen misten hun effect niet. Steeds meer bouwheren vonden de weg naar het bureau en daardoor groeide ook het aantal medewerkers aan tot een 15 tal in 2010.

In 2011 nam het bureau de beslissing om vol in te zetten op openbare aanbestedingen, met administratieve kandidatuurstellingen, maar evenzeer door deel te nemen aan intensieve architectuur wedstrijden.

Voor de wedstrijden binnen de scholenbouw ging het bureau een tijdelijk partnership aan met het gerenommeerde bureau AEDAS uit Londen. Een aantal belangrijke wedstrijden werden gewonnen. Deze samenwerking had dus zowel een positief effect op het werkvolume, als op de werkmethodiek en ontwerpkwaliteit. AEDAS bracht immers heel wat know-how mee.

De voorbije 5 jaar is Licence to Build dan ook uitgegroeid tot een team van een 30tal personen die met heel wat ervaring een 25 tal schoolprojecten in Vlaanderen ontwerpt en begeleidt.

Maar Licence to Build blijft haar roots trouw. Met de grootste zorg en met evenveel plezier en creativiteit worden private woonprojecten uitgewerkt. Een kleine verbouwing tot een strakke alleenstaande villa ligt nog dagelijks op de digitale tekenplank. Gewoon omdat we de directe relatie met de bouwheer zo belangrijk vinden.

En Licence to Build blijft verder vernieuwen. Een nieuwe website is daarvan opnieuw een element, maar ook de link met de sociale media wordt niet geschuwd. De structuur wordt doorgelicht en aangepast om nog sneller antwoord te kunnen bieden aan de snel veranderende bouwwereld en de toenemende eisen en wensen van de bouwheer en de overheid.

Licence to Build is Lid van de G-30, de 30 grootste architectenbureaus van België.